Μετατρέψτε το παραδοσιακό τζάκι σε ενεργειακό

Posted on July 22, 2013. Filed under: Σπίτι - Κήπος | Tags: , , |

Αν έχετε το απλό παραδοσιακό, χτιστό τζάκι, το οποίο δεν χρησιμεύει παρά μόνο στη διακόσμηση του σπιτιού σας, η μόνη λύση αν θέλετε να το εκμεταλλευτείτε σωστά είναι να το μετατρέψετε σε ενεργειακό τζάκι.

Η μετατροπή αυτή είναι πολύ οικονομική και προσιτή πλέον αφού γίνεται με τοποθέτηση ενεργειακής κασέτας μετατροπής τζακιού. Οι ενεργειακές κασέτες μετατροπής τζακιού βρίσκονται σε σχετικά χαμηλό κόστος και συμπεριλαμβάνουν τα πάντα όπως μοτέρ, αεραγωγούς και θερμοστάτες. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεστε επιπλέον διάκοσμηση για το νέο σας τζάκι παρά μόνο συμπληρωματικά υλικά σε μικρή ποσότητα.

Τα πλεονεκτήματα μετατροπής ενός χτιστού τζακιού σε ενεργειακό με τη χρήση κασέτας είναι πολλαπλά, όπως καθόλου κάπνισμα από το τζάκι σας, οικονομία και φυσικά ζεστό σπίτι. Η οικονομία είναι αυτή που μετράει στις μέρες μας για αυτό κι έχει βαρύνουσα σημασία η μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό.

Η διαδικασία της μετατροπής είναι πολύ απλή. Ξεκινάει με την επίσκεψη του ειδικού για να καταγράψει τις διαστάσεις του τζακιού και για να ελέγξει την κατάστασή του. Κατόπιν αυτού του ελέγχου επιλέγεται η κατάλληλη κασέτα για το τζάκι. Στη συνέχεια μπαίνουν προστατευτικά καλύμματα και ξεκινάει η αποξήλωση του χώρου καύσης του παλιού τζακιού.  Έπειτα ενώνεται η καμινάδα και τοποθετείται η μόνωση, ενώ τοποθετούνται ταυτόχρονα εσωτερικές περσίδες. Τέλος, τοποθετείται η κασέτα μέσα στον παλαιό χώρο καύσης.

Η κατηγορία αυτών των ανακατασκευασμένων τζακιών δίνει τη δυνατότητα και τη μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε το παλιό αχρησιμοποίητο τζάκι σε ένα χρήσιμο με πολύ καλή απόδοσης θέρμανσης αλλά και οικονομίας. Αποφεύγουμε έτσι τα περιττά έξοδα, τις περιττές εργασίες μέσα στο σπίτι και αναμένουμε τον χειμώνα έτοιμοι με ένα ζεστό σπίτι οικονομικά.

Πηγή: http://wdd.gr/energeiakes-kasetes-metatropis-tzakioy-i-oikonomiki-lysi/

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: