Τί προκαλεί η ζήλια;

Posted on March 22, 2013. Filed under: Ψυχολογία - Σχέσεις |

«Η ζήλια είναι ένα τέρας που γεννιέται από τον εαυτό του και τρέφεται απ’ τον εαυτό του», αναφέρει κάπου στον «Οθέλλο» ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.ζήλεια

Έχει παρομοιαστεί με σαράκι, ως κάτι που σε τρώει από μέσα, έχουν γραφτεί τόσα αποφθέγματα για την ζήλια. Πώς όμως κάποιος μπορεί να τη «δαμάσει»; Πώς μπορεί να απαλλαγεί για αυτή; Έχει τύχει να ζηλεύετε τους φίλους σας; Ή ακόμα και τα αδέλφια σας; Μια καλή δουλειά, μια λαμπρή καριέρα ή μια ευτυχισμένη οικογένεια, απλά καθημερινά πράγματα μπορούν να είναι η αιτία που θα ξυπνήσουν αυτό το «τέρας» μέσα σας. Τι συμβαίνει τότε; Πόσο μπορεί να επηρεάσει την ζωή σας αλλά και τη σχέση σας;

Η ζήλια είναι ένα άσχημο συναίσθημα το οποίο κάνει τη ζωή των ανθρώπων δύσκολη. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να επιθυμούν τα πράγματα που έχουν οι άλλοι χωρίς να κοιτούν τα δικά τους. Η σύγκριση αυτή δεν παύει να αποτελεί μια δικαιολογία για να γλιτώσει την πολύ σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να χτίσει τη δική του ζωή. Όταν κάποιος κοιτάζει δεξιά και αριστερά, παρατηρώντας τι κάνει ο ένας και ο άλλος, τρυπώνοντας στις ζωές τους μόνο και μόνο για να παραπονεθεί για τα όσα λείπουν από τη δική του. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος είναι χωμένος στον δικό του δρόμο, και η διαδρομή που έχουν κάνει οι άλλοι ελάχιστη αξία έχει για εκείνον.

Πρέπει να θυμάστε πως είστε διαφορετικοί. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με άλλα βιώματα, πιστεύω και αξίες. Το να είστε συνεχώς σε μια διαδικασία σύγκρισης, το μόνο που καταφέρνετε είναι περνάνε τα χρόνια χωρίς να ζείτε τη ζωή σας. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το συναίσθημά τους αυτό, γίνονται μίζεροι και καταλήγουν μόνοι τους. Προσπαθήστε να δεχτείτε τη διαφορετικά, αν κάτι σας αρέσει βρείτε τον τρόπο να το αποκτήσετε. Τίποτα δεν σας χαρίζετε στην ζωή χωρίς να μοχθήσετε γι’αυτό. Πάρτε το χρόνο σας και σκεφτείτε τη ζωή σας.

Τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα; Νιώστε περήφανοι γι΄όσα έχετε πετύχει. Βάλτε νέους στόχους και δείτε πως μπορείτε να τους πετύχετε. Βρείτε τη δύναμη μέσα σας και το θάρρος να παλέψετε για την ζωή σας.

Πηγή:http://www.jenny.gr/ti-prokalei-i-zilia/

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: