Γιατί να επιλέξει κάποιος το ενεργειακό τζάκι για το σπίτι του

Posted on January 17, 2013. Filed under: Αγορές, Σπίτι - Κήπος | Tags: , |

Το να έχει κανείς ένα τζάκι στο σπίτι είναι πραγματικά ιδανικό όχι μόνο γιατι είναι χρήσιμο και πιο συμφέρον οικονομικά ως προς τη θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά μπορεί απο μόνο του ως διακοσμητικό στοιχείο να ομορφύνει το χώρο. Ειδικά τα μοντέρνα ενεργειακά τζάκια εκτός από το ότι είναι πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά ανοιχτά τζάκια, έχουν και πολύ όμορφο design.

Γιατί να βάλετε όμως ένα ενεργειακό τζάκι  και όχενεργειακό τζάκιι το συμβατικό?Το μεγαλύτερο και κυριότερο πλεονέκτημα είναι η μικρότερη κατανάλωση ξύλου σε σχέση με τα συμβατικά.Αυτό συμβαίνει διότι τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν ένα σύστημα ρύθμισης οξυγόνου που πραγματοποιεί και βοηθάει την καύση οπότε γίνεται πιο ελεγχόμενη και άρα πιο αποδοτική.

‘Αλλο πλεονέκτημα των ενεργειακών τζακιών είναι ότι προσφέρουν περισσότερη ζεστασιά από τα συμβατικά. Ενώ τα συμβατικά τζάκια ζεσταίνουν μόνο τοπικά και μέχρι εκεί που φτάνει η ακτινοβολία, τα ενεργειακά λόγω της κλειστής εστίας με τζάμι αλλά και τον τοιχωμάτων γύρω από αυτή, δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα αέρα τον οποίο το διοχευτεύουν μέσω αεραγωγών στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να ζεστάνουν περισσότερο από έναν χώρο.

Επίσης είναι απόλυτα ασφαλή αφού εξαιτίας του πυρίμαχου τζαμιού που διαθέτουνμπορούμε να αφήσουμε τη φωτιά να καίει χωρίς επίβλεψη και χωρίς τα διατρέχουμε τον κίνδυνο να πεταχτεί καύτρα εκτός του τζακιού ενώ εξαιτίας της ελεγχόμενης καύσης η φωτιά κρατάει περισσότερο.

Τέλος είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς τα καυσαέρια που εκπέμπουν είναι πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι εκπέμπουν περίπου 6 γραμμάρια αερίων με άνθρακα ανά ώρα έναντι των 47 γραμμαρίων των συμβατικών τζακιών.Σημασία σε αυτό έχει και η ποιότητα του ξύλου που επιλέγουνε για αυτό θέλει προσοχή.Γενικά καυσόξυλα από ελιά, δρυ και οξία είναι προτιμότερα καθώς καίγονται αργά και δεν βγάζουν πολύ κάπνα.

Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη ενεργειακών τζακιών αναλόγως τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας στο σπίτι του αλλά και αναλόγως με το ποσό που μπορεί πλέον να διαθέσει. Το σίγουρο είναι ότι το ενεργειακό τζάκι αποτελεί την καλύτερη πλέον επιλογή για κάποιον αγαπάει τη θαλπωρή του τζακιού αλλά θέλει και να έχει  οικονομία και απόδοση στη θέρμανση του.

Το να βάλετε ένα ενεργειακό τζάκι λοιπόν στο σπίτι σας είναι μια πολύ καλή και έξυπνη κίνηση, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει να προσφέρει. Εκτός από τα προφανή οφέλη που αναφέρθηκαν, ένα ενεργειακό τζάκι αναμμένο δημιουργεί μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι χωρίς τη δυσάρεστη μυρωδιά του καμμένου ξύλου που δίνει το απλό τζάκι  και μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο και καλύτερα.

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: