Πώς δουλεύει το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο?

Posted on December 19, 2011. Filed under: Αγορές | Tags: , |

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελείται από τρία μέρη: την μπαταρία, τον ατμοποιητή, το φίλτρο.

Πως δουλευει το ηλεκτρονικο τσιγαροΗ μπαταρία

διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και χωρητικότητες. Είναι επαναφορτιζόμενη με φορτιστή USB και μπορεί να φορτιστεί από πρίζα ή με σύνδεση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κατά τη χρήση υπάρχουν μπαταρίες που ενεργοποιούνται αυτόματα με την εισπνοή και άλλες που χρειάζεται να πατηθεί ένα κουμπί στην επιφάνεια τους για να ενεργοποιηθούν. Επίσης σε ορισμένους τύπους ηλεκτρονικών τσιγάρων στην άκρη της μπαταρίας υπάρχει ένα φως τύπου LED που ανάβει κατά τη χρήση ως απομίμηση της καύτρας του κανονικού τσιγάρου.

Ατμοποιητές υπάρχουν τριών τύπων

Ο πιο παλιός τύπος λειτουργεί ως εξής: Στο εσωτερικό του ατμοποιητή υπάρχει ένα φίλτρο το οποίο εμποτίζεται κατευθείαν με το υγρό αναπλήρωσης. Κατά τη χρήση θερμαίνεται μια αντίσταση στο εσωτερικό του φίλτρου και προκαλεί εξάτμιση του υγρού. Ο ατμός διοχετεύεται μέσω του φίλτρου στο χρήστη. Ο τύπος αυτός ατμοποιητή χρειάζεται συνεχώς αναπλήρωση με υγρό κι έτσι πλέον χρησιμοποιούνται ι δύο επόμενοι τύποι.

Στον ατμοποιητή τύπου tank ένα φιτίλι εμβαπτίζεται στο υγρό αναπλήρωσης και το μεταφέρει από το φίλτρο στο εσωτερικό του ατμοποιητή. Εκεί απορροφάται από ένα άλλο σπογγώδες φίλτρο. Το σπογγώδες φίλτρο περιβάλλεται από μια αντίσταση. Ενεργοποιώντας την μπαταρία, θερμαίνεται η αντίσταση και το υγρό εξατμίζεται και διοχετεύεται μέσω του φίλτρου στον χρήστη.

Στον τύπο cartomizer τα υγρά αναπλήρωσης τοποθετούνται μέσα στον αμτοποιητή από ειδική υποδοχή και από εκεί εξατμίζεται απ’ ευθείας χωρίς τη χρήση εσωτερικού φίλτρου. Στο cartomizer δεν συνδέεται εξωτερικό φίλτρο, η εισπνοή γίνεται απευθείας από τον ατμοποιητή. Σε κάθε περίπτωση ο ατμοποιητής συνδέεται βιδωτά με την μπαταρία

Φίλτρο

Το φίλτρο είναι η άκρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου απ’ όπου γίνεται η εισπνοή και συνδέεται με τον ατμοποητή με μια απλή πίεση. Ανάλογα με τον τύπο ατμοποιητή που χρησιμοποιείται, συνδυάζεται και το κατάλληλο φίλτρο. Στους ατμοποιητές τύπου tank το φίλτρο αποτελείται από μία δεξαμενή χωρητικότητας 1-2mL όπου τοποθετείται το υγρό αναπλήρωσης. Επίσης υπάρχει δίοδος γύρω από τη δεξαμενή απ’ όπου διέρχεται ο ατμός που προέρχεται από τον ατμοποιητή για να καταλήξει στον ατμιστή.

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: