Φωτίστε με τον καλύτερο τρόπο το σπίτι σας

Posted on November 1, 2011. Filed under: Σπίτι - Κήπος | Tags: , , , |

..και σώστε το πορτοφόλι και το περιβάλλον σας.

Επιλέξτε CFL λαµπτήρες: Οι ενεργειακοί λαµπτήρες παράγονται σε διάφορα σχήµατα, µεγέθη και χρώµατα ενώ προσφέρουν οικονομία. Κοστίζουν λίγο περισσότερο από τους αντίστοιχους πυρακτώσεως αλλά χρησιµοποιούν το 1/4 της ενέργειας και διαρκούν πολύ περισσότερο (10.000 ώρες). Επίσης, το θερµικό φορτίο του χώρου είναι µικρότερο τους καλοκαιρινούς µήνες, αυτό σηµαίνει λιγότερη ενέργεια για ψύξη.

Ανακαλύψτε τα LED: LED σηµαίνει χαµηλής εκποµπής λυχνία (Light Emitting Diode). Η τεχνολογία LED προσφέρει περισσότερη οικονοµία και διάρκεια από τους ενεργειακούς λαµπτήρες.

Αξιοποιείστε το φυσικό φως: Η καλύτερη πηγή φωτισµού είναι ο ήλιος. Κατά τη διάρκεια της ηµέρας τραβάτε τις κουρτίνες, φαίνεται απλό αλλά σκεφθείτε πόσες φορές ανάβετε φως κατά τη διάρκεια της ηµέρας. Αν χτίζετε ή ανακαινίζετε το χώρο σας αφήστε µεγάλα ανοίγµατα για παράθυρα ή µπαλκονόπορτες στη νότια πλευρά του κτιρίου.

Χρησιμοποιείστε ροοστάτες και χρονοδιακόπτες: Με τους ροοστάτες έχετε την ποσότητα του φωτισµού που επιθυµείτε ενώ με τους χρονοδιακόπτες ρυθμίζετε την παροχή ρεύµατος στις συσκευές και στα φωτιστικά.

Ανακυκλώστε τους λαμπτήρες: Οι ενεργειακοί λαµπτήρες περιέχουν µια µικρή ποσότητα υδραργύρου, γι΄αυτό πρέπει να ανακυκλώνονται.

Προσέξτε τους μετασχηµατιστές: Χρησιµοποιούνται σε επιδαπέδια φωτιστικά και λάµπες και ακόμη κι αν δεν είναι αναμμένο ένα φωτιστικό καταναλώνουν ενέργεια. Βγάζετε από την πρίζα όλα τα φωτιστικά µε µετασχηµατιστή όταν δεν τα χρησιµοποιείτε.

Αποκτήστε καλές συνήθειες: Σβήνετε τα φώτα σε µέρη του σπιτιού που δεν υπάρχει κανείς. Εκπαιδεύστε τα μέλη της οικογένειά σας να κάνει το ίδιο.

Μην ξεχνάτε τα κεριά! Τώρα που καλοκαιριάζει δεν χρειάζεται να ανάβετε τα φώτα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Χρησιμοποιείστε κεράκια που προσφέρουν και απαλό, ρομαντικό φωτισμό.

Πηγή: http://www.omorfamystika.gr

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: