Η απώλεια βάρους ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη υπόθεση

Posted on June 22, 2011. Filed under: Διατροφή-Ομορφιά | Tags: , , |

Θέλεις να χάσεις ορισμένα κιλάκια και δεν ξέρεις από που ν’ αρχίσεις; Τότε γιατί δεν ξεκινάς βάζοντας την άσκηση στη ζωή σου αλλά και τη σωστή διατροφή; Ο συνδυασμός των δυο προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο διαδίκτυο θα βρεις μια σειρά από προγράμματα διατροφής για κάθε σωματότυπο αλλά όμως έχε κατά νου ότι το πρόγραμμα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες.

Για να χάσεις βάρος φυσικά μόνο η άσκηση ή μόνο η δίαιτα δεν επαρκούν γι’ αυτό η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ξεκινώντας από ένα καλό πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια η διατροφή σου ξεκινά εύκολα και απλά.

Ξέχασε τις στερητικές δίαιτες που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εξαντλήσουν το μεταβολισμό σου και επέλεξε να ακολουθήσεις με ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές σου ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και στο lifestyle σου. Για παράδειγμα αν μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να πίνεις ένα ποτηράκι κρασί μετά τη δουλειά δε σημαίνει ότι λόγω διατροφής θα πρέπει να το κόψεις. Ή αν για παράδειγμα είχες συνηθίσει το πρωί πριν πας στη δουλειά να τρως λίγο σοκολάτα τότε και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει επειδή κάνεις δίαιτα.Απλά πρέπει η διατροφή να είναι προσαρμοσμένη στα δικά σου δεδομένα.

Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να χάσεις βάρος θα πρέπει να αλλάξεις λίγο τις διατροφικές σου συνήθειες και όχι όλες σου τις συνήθειες. Η άσκηση είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας για την απώλεια βάρους που δεν πρέπει να ξεχνάς. Βάζοντας έστω και δέκα λεπτά άσκηση την ημέρα στην καθημερινότητα σου όχι μόνο γυμνάζεις τους μυς σου αλλά χάνεις και πόντους γεγονός που κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο ορατό.Και έτσι ο συνδυασμός της διατροφής και άσκησης οδηγεί αργά αλλά σταθερά σε απώλεια βάρους χωρίς να σου στερεί τη χαρά του φαγητού. Εξάλλου το φαγητό είναι άμεσα συνδεδεμένο και με την κοινωνικοποίηση αλλά και με την ευχαρίστηση και επειδή αποφάσισες να χάσεις κάποια κιλά δε σημαίνει ότι πρέπει να τα στερηθείς και τα δυο!

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: