Τα απαραίτητα για τους κινητήρες αυτοκινήτων

Posted on June 16, 2011. Filed under: Αγορές | Tags: , , |

Το πιο ζωτικό μέρος του αυτοκινήτου σου, ο κινητήρας του αυτοκινήτου σου έχει ανάγκη από την προσοχή σου και καλά θα κάνει σαν μην το αμελήσεις. Βλέπεις ότι το αυτοκίνητο σου δεν «πηγαίνει» και αγκομαχάει; Τότε μήπως ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά στον κινητήρα σου;

 Αν δεις ότι η απόδοση του κινητήρα σου έχει μειωθεί αρκετά δηλαδή ότι «ζορίζεται» πολύ το αυτοκίνητο σου και δεν πηγαίνει όπως παλιότερα ή ακόμη να δεις ότι καίει τα λάδια του, πρέπει να μπεις σε υποψίες. Μην ξεχνάς ότι κάθε 1000 χλμ ο κινητήρας σου θέλει την προσοχή  του αφού οι ανάγκες του για αλλαγή λαδιών είναι πρωταρχικές για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου σου. Αν δεις καπνούς να βγαίνουν από κάθε γωνία του αυτοκινήτου σου τότε επίσης πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Μπορεί να βγάζει λάδια ή νερό όμως όπως και να έχει πρέπει να το δει κάποιος ειδικό γιατί το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεται επισκευή κινητήρα.

Οι κινητήρες εξάλλου όπως όλες οι μηχανές είναι μεν από τα ζωτικά μέρη του αυτοκινήτου αλλά δεν παύει να είναι ένα  μηχάνημα που μπορεί ανά πάσα ώρα να χαλάσει. Όταν πας το αυτοκίνητο σου για επισκευή κινητήρα τότε αυτό που μπορεί να αλλαχτεί είναι: η φλάντζα μηχανής,  τα τσαρουχάκια βαλβίδων,  τα ελατήρια πιστονιών ή ακόμη και τα  μέταλλα στροφάλων και πιστονιού. Φυσικά αυτό θα γίνει εφόσον ο ειδικός εντοπίσει από πού προέρχεται η βλάβη, από ποιο μέρος του αυτοκινήτου σου. Οι κινητήρες χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη, πράγμα που σίγουρα γνωρίζεις κάθε φορά που πληρώνεις στο βενζινάδικο, αλλά και το πετρέλαιο και θέτουν το αυτοκίνητο  σου σε κίνηση.

Ο κινητήρας είναι η βάση ολόκληρης της μηχανής του αυτοκινήτου, και είναι σίγουρα το πιο βασικό μέρος της λειτουργίας του. Γι’ αυτό πρέπει να έχεις το νου σου και να προσέχεις οτιδήποτε σου φανεί παράξενο, μιας και μια βλάβη στον κινητήρα δεν κάνει την οδηγείς πολύ ασφαλή.

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: