Σκέφτεσαι να αρχίσεις δίαιτα?

Posted on September 20, 2010. Filed under: Διατροφή-Ομορφιά | Tags: , , |

Θέλεις να ξεκινήσεις δίαιτα αλλά δεν βρίσκεις τη δύναμη να πεις τα απαραίτητα “όχι” σε γλυκά, σάλτσες, παγωτά και λιπαρά φαγητά; Δεν είναι τίποτα, όλα είναι θέμα απόφασης και μυαλού… 

Το γνωστό “από Δευτέρα δίαιτα” μπορεί να σε βασανίζει μια ζωή όμως τι γίνεται να πραγματικά θέλεις να χάσεις ορισμένα κιλάκια για να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου; Εξάλλου μην ξεχνάς ότι αν καταφέρεις να πειθαρχήσεις και να χάσεις τα κιλά που θέλεις να δεις την αυτοπεποίθηση σου να είναι στα ύψη και εσύ θα καταφέρεις όχι μόνο τα κερδίσεις όλα τα βλέμματα αλλά να φοράς και ότι θέλεις, χωρίς να σκέφτεσαι αν πετάει λίγο η κοιλίτσα! Μια ισορροπημένη δίαιτα εξάλλου θα σε “μάθει” να τρως σωστά πράγμα που είναι και το σημαντικότερο μιας και σημασία δεν έχει να χάσεις γρήγορα κάποια κιλάκια αλλά και να τα διατηρήσεις έτσι ώστε να αλλάξει ο μεταβολισμός σου, πράγμα που είναι και το ζητούμενο για να καταφέρεις να διατηρήσεις το βάρος σου ακριβώς εκεί που θες. 

Η δίαιτα εξάλλου δε χρειάζεται να είναι ούτε στέρηση ,ούτε πείνα  αλλά ούτε να σε κάνει αντικοινωνική. Το ότι μπορεί να ακολουθείς μια διαφορετική διατροφή από την υπόλοιπη παρέα σου δε σημαίνει ότι πρέπει να πεις “όχι” στην πρόσκληση για φαγητό απλά πρέπει αν βρεις το κουράγιο να πεις το “όχι” στα μεζεδάκια και τα (πολλά) ουζάκια. Φυσικά το να απευθυνθείς σε ένα ειδικό όπως για παράδειγμα ένα διαιτολόγο ή διατροφολόγο είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις μιας και μόνο τότε όχι μόνο θα χάσεις σίγουρα τα κιλά που θες αλλά θα το κάνεις σωστά χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στην υγεία σου. Γιατί η απεργία πείνας το να μην τρως τίποτα δηλαδή μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις γρήγορα κάποια κιλά όμως δεν είναι καθόλου καλή μέθοδος αφού θα σε εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά .

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  • Top Clicks

    • None

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: